Гг і надзвичайно мені знайомі:)
Людина витрачає 2 роки, щоб навчитись говорити, і 16, що навчитись тримати язика за зубами.Додано (09.11.2008, 14:00)
---------------------------------------------
о! недавно читала П. Коельо "Диявол і синьйорита Прим"-там дуже багато справді класних висловів...іду копіювати))
Прошу тільки, щоб ви прочитали все - не пошкодуєте))
“Є люди, які вважають, буцімто мають право обіцяти що завгодно. Є й інші – ті погоджуються вірити в будь-які обіцянки, аби тільки вони гарантували їм іншу, ліпшу долю. Той, хто обіцяє, але обіцянки не виконує, врешті стає безсилим і жалюгідним. теж саме трапляється з легковірами, які хапаються за обіцяне.”
“Любов, як майже все інше, - справа часу.”
“Люди прагнуть змінити геть усе, але водночас хочуть, щоб усе лишалося таким, як і раніше.”
“Може, у Добра і Зла – одна й та сама подоба. все залежить лише від того, коли вони зустрінуться на шляху кожного з нас.”
“Удавати великодушність личить лише тому, хто боїться обрати певну життєву позицію. Звісно, набагато простіше вірити у власну доброту, аніж протиборствувати і відстоювати свої права. Набагато легше проковтнути образу, стерпіти кривду, аніж набратися сміливості й стати до бою із сильним супротивником. Завше можна сказати, що камінь, яким у нас жбурнули, пролетів мимо, і тільки вночі оплакуємо ми наше боягузтво.”
“Навіть незначна дрібниця, навіть якщо вона породжена найблагороднішими намірами, здатна знищити геть усе.”
“Всі вважають, що управляють геть усім, хоча насправді ніхто нічим не управляє… Але нам подобається жити з цією ілюзією, бо вона додає нам упевненості.”
“Щоразу, коли захочеш досягти чого-небудь, дивися в обидва, зосередься й постарайся точно зрозуміти, що тобі треба. Не можна пориватися до мети із заплющеними очима.”
“Н а світі є два види дурнів. Одні кидають розпочату справу, відчувши погрозу. Інші вважають, що погрозами самі зможуть чого-небудь досягнути.”
“Найліпший спосіб послабити супротивника – це переконати його в тому, що піддаєшся йому й погоджуєшся з його діями.”
“Який з усіх днів нашого життя не настає ніколи? – Завтрашній.”
“Поразки й перемоги невіддільні від життя кожної людини, якщо не брати до уваги боягузів, бо боягузи не терплять поразок, але й перемог не дістають.”
“Люди поводяться так, як належить, не тому, що бажають жити за законом, а тому, що бояться покарання.”
“Зло має проявитися й звершитися, аби люди зрозуміли цінність Добра.”
“Хочеш підкорити собі людину – змусь її відчути страх.”
“Двобій Добра і Зла триває щосекунди в серці кожної людини, бо серце і є те бойовище, на якому б’ються янголи й демони.”
“Справжня любов взаємності не вимагає, а той, хто бажає одержати за свою любов винагороду, дарма гає час.”
Додано (19.11.2008, 16:29)
---------------------------------------------
а ще в школі(!) недавно вчили творчість Рільке і я там знайшла ну дуже класний вірш..не знаю, чи в цю тему, але най буде)
Згаси мій зір
Згаси мій зір – я все ж тебе знайду,
Замкни мій слух – я все ж тебе почую,
Я і без ніг до тебе помандрую,
Без уст тобі обітницю складу.
Віднімеш руки – я тоді тебе
Впіймаю серцем, наче між долонь,
А спиниш серце – мозок запульсує,
Коли ж ти вкинеш в мозок мій огонь,
Тебе в крові палючій понесу я.